Hej!

Sitter och kollar på tv och har fett ont i knät ..
Men komentera vad ni vill läsa om så fixar jag det!


*RUBRIK*

Hejehej!
Som ni vet händer det inte så mycket förutom att jag har ont i knät och äter smärtstillande. så därför undrar jag om inte ni kan skriva lite komertarer med antingen önskeinlägg/this or that eller kanske allmänna frågor? Vill ni att jag ska hissa ovh dissa saker här på bloggen? eller vill ni höra mina åsikter? eller kanske lite "info" om min djur eller vad som, ert ord är min lag ;) haha!
Idag var det iaf Lucia på skolan och jag var där (trogen). Haha, möttes av blandannat ett "hej krigarn" haha, tyckte jag va lite gulligt! ;) :* måste varit det sämsta lucia tåget i världshistoren på vallentuna friskola! ........
Så kass var vi (nästan alla, inte alla). Sen åkte jag och pappa till kista och köpte tre par mjukisbyxor, en tjocktröja och en t-shit till mej! mjukisar är det ända jag kan ha på mej nu, för knät! :) och det är så skööööönt, men inte så snyggt! Men behövde lite påfyllning ;) jag och pappa fikade iaf där och sen handlade vi, och sen så gick vi och åt lunch! :)) åt sushi, det var gott! :D sen åkte vi hem var hmma ett tag och sen åkte vill till Olmed och provade ut mitt knäskydd. Sen blev det lussefirande på dagis, duktiga små barn. Nu ska jag kila, kolla på jukkalendern! ;)
 
Vi kan  ju höras senare men komerntera på nu!

Måndagen

Måndagar är den värsta dagen på hela veckan. Framför allt den här måndagen... Natten måndag- tisdags spenderades på sjukhus för min och mammas del!

Jag var ute och red Fever och hade jobbat, och tänkte att han skulle få sträcka ut sej lite, och galopperade då över lilla ängen...
Vips så var det väldigt kul och han gjorde sina cp "bocksprång" och jag flög som en liten vante...

Landade i snön framför honom och känner att vänster knä har farit åt helvete! Kände att knäskålen inte satt där den skulle! Fever blev orolig när jag inte reste på mej på en gång utan låg kvar, så han började dansa runt mej, och dum som man är släppte ju inte jag tygeln (för då hade ju han sprungit hem/stannat hos mej) och hade då varit tvungen att kosa vägen i mörkret, inte bra...

Jag pratade lungt med honom (försökte) och han stod blick stilla med mej och hade sitt huvud på min mage <3 och sen fibblade jag upp telefonen och ringde till mamma som kom på en gång! Vi försökte resa på mej en gången gav upp, det gick inte! Mamma ringde ambulans och dem kom ganska fort! De retucherade på en gång, jag fick smärtlindring och sen ba klick, och det gjorde så sjukligt ont så jag trodde kag skulle döööö! Men på en gång när det var tillbaka sp kändes det mycket skönare! Dem reste mej upp från snön och sen fick vi gå typ 100 m till ambulansen! Jag gick med en amband sköt-grej på varje sida..

Sen åkte vi till Astrid Lindgren! Mamma åkte också med! När vi kom fram så fick jag lejonet "Inte Leo" (andledningen till det var att han sa att jag fick döpa den till vad jag vill utom Leo, då fick det bli Inte Leo!). Sen kom vi in på akuten och fick vänta -.-

Sen åkte jag upp på röntgen och läkarna klämde och höll på. Vid typ klockan halv två två så fick vi reda på att dem ville ha kvar mej där, så jag och mamma fick åka upp på rummet efter att dem lindat om knät och så! Där uppe fick vi LITE mat (vi hade ju inte fått middag) sen fick jag inte äta efter klockan 4. Ifall att dem skulle göra någon operation!

Jag vaknade av att någon syster kom in och gav mej någon form av dropp (som sen visade sej vara smärtlindring). Men jag orkade inte bry mej så jag somnade om! Sen kom någon läkare och sa att vi skulle upp på MR!

När vi fick svaren sen, så visade det sej att det var något ledband elr nått som hade gått sönder annars hade jag klarat mej bra, utom att det hade gått en bit av brosket, 1,9 mm.

Jag fick Linda och sen fick vi åka hem! Imorgon ska vi åka till Olmed och hämta något typ stabiliserings skena. Sen ska jag träna hos sjukgymnast.

Ni kan ju gärna smsa/kika mej då jag inte kan röra mej och har as tråkigt! Puss


Nej men hej igen!

Hej, har ju inte bloggat på några dagar nu... Blogg appen i telefonen har inte funkat :/
Men nu är den tillbaka!


Malin och Fridolin KM Vallentuna Ridklubb 2012


Clara och Dosse KM Vallentuna Ridklubb 2012


Godmorgon

Idag är det fredag! Yey! Vet inte om jag hinner rida idag med tanke på att vi ska ha gäster... Men vi får se!!

Nu sitter jag i skolan och väntar på att lektionen ska börja, 09.30.

Tänkte samtidigt svara på
kommentarerna jag fick igår :)
"Fin feber och fin design" haha, tack Vera! :) :* <3
"Hur länge får man tävla b-ponny?"
Kan faktiskt inte det exakt. Men när vi ringde till ridsport förbundet och frågade så kunde dem inte svara på det utan sa att varje klubb kunde ha egna regler om det! Men de sa att på de flesta klubb tävlingar får du tävla b ponny ganska länge!

Vi hörs sen


Frågestund!

Nu vill jag att nu ska ställa lite frågor till mej! Vad som helst, är frågorna för privata kommer jag inte svara på dem! Men fråga på nu!!!!


Hello

Heeeej!
Idag har det inte hänt särskilt mycket..
Som vanligt i mitt liv just nu! Men idag så har jag iallafall varit och ridit feber! Vi var ute och galopperade barbacka i snön. Kanon mysigt! Han var mycket pigg och glad och även lite bockig XD

Dagen i skolan var as jobbig med 3läxförhör och 1 prov -.- snark!

Men som vanligt så livade hästarna upp mim eftermiddag :D nu sitter jag och tittar på tv och myser med familjen
Puss och kram


Molstabergs Lilla O


*tomt*

Tja tja!
Sorry för dålig uppdatering mannar! Har inte hänt något speciellt under veckan, livet har lixom bara rullat! Haha nej men det har inte hänt någonting!

Idag så får hetsarna vila och jag med (inte). Jag fick gå hem vid 14.15 istället för 16.00! Pga SNÖKAOS!!! Jag älskar verkligen snö men inte snöstorm :/

Men vi hörs sen! 👌


Gästinlägg - Tova

Hej! :)
Julia frågade om jag ville gästblogga här och självklart sa jag ja :)
Tänkte berätta lite om mig själv :)
 
Jag heter Tova Persson Hentilä och kom till världen den 25 November 1999, jag är alltså 13 år.
Jag har ridit i 6-7 år och tycker att dressyr är roligast. Jag rider på Gunnebo ryttarsällskap (GRYS) 1 gång i veckan men söker medryttarhäst. Min favorit ponny på ridskolan heter Madeira, eller igentligen Hamrik´s Madeira & hon är en c-ponny av rasen Holländsk Welsh, född 1998. Hon är väldigt pigg och hon klickar inte med alla ryttare, man måste vara tydlig och ha mjuk hand, ju mer man drar i henne ju mer springer hon och hon är extremt känsligt för vad man gör i sadeln, och man måste vara lätt i sitsen men endå kunna sätta sig ner och säga till när hon drar i väg.
Madeira blev parkad i hagen när hon skulle gå med dom andra ridskolehästarna, och stod med skadade ben i ca 10 månader. När hon äntligen blev frisk igen så fick jag rida henne lite under igångsättningen, hon har ju inte gått med dom andra hästarna på länge och hon blir lätt stressad av deras närvaro.
Hon har änu piggare och starkare nu efter skadan och ibland är hon riktigt jobbigt, men ibland går hon som en klocka.
Jag var stallelev på henne under tiden hon var skadad, och hon byggde upp otroligt mycket tillit till mig eftersom det nästan bara var jag som tog hand om henne då, jag kunde sakta men säkert börja se den riktiga Madeira, den guldhjärtade, gosiga lilla ponnyn, som i vanliga fall var sur mot männsikor. Jag kunde ha henne lös i boxen och hon stod helt still medans jag borstade henne, när jag började som stallelev på henne var hon otroligt känslig om benen och jag kunde knappt borsta dom och hon kunde försöka sparka när man borstade henne i virven, men det släppte och hon slutade helt med sparkadet.
Nu på hösten så hittade jag en medryttarponny vid namn Zäta och jag blev tvungen att sluta på Madeira.
Det höll dock inte med Zäta och jag tänker inte gå in på vad som inte funkade.
Men jag saknar Madeira otroligt mycket även om jag träffar henne varje vecka.
I sommras var jag på Sjöis för första gången och jag hade Fever, som Julia hyr.
Han är världens snällaste häst, men är väldigt osäker i hoppningen, ,men han hoppar super när man övertygar honom om att han kan.
Sjöis var det bästa på hela sommaren och självklart ska jag dit 2013 också, jag önskade inga hästar för det är väldigt kul att testa nya hästar.
En annan häst på ridskolan som jag gillar otroligt mycket är Fanny.
Hon är en arabkorsning och maxad d-ponny.
Fanny är också en pigg, häst men väldigt mjuk och fin i munnen och hon är otroligt fin att rida när man kommit på hur man ska göra.
Hon fungerar väldigt bra till både hoppning och dressyr då hon alltid lyssnar på ryttaren. Hon kan bli taggad när man gör samma övning flera gånger och hon vet vad hon ska göra, då vill hon gärna köra på i sitt egna tempo, speciellt om man gör något i galopp. Men hon är en av dom hästarna som jag klickar med och jag har kommit på hur jag ska rida för att få henne så mjuk och fin som möjligt.
Man får inte göra för många saker på en gång för då snurrar det bara i huvudet på henne och hon blir lite studsig och fattar inte vad hon ska göra, hon behöver alltså mjuka med tydliga hjälper för att förstå vad hon ska göra och hon funkar super när man bara är lugn och har tålamod med henne.
Fanny är den enda hästen jag tävlat med och vi hoppade en clear round utan fel :)
Anna, min ridlärare tycker att jag och Fanny har klickat väldigt bra och att vi sammarbetar bra ihop, och jag kan ju inte ta det som nåt annat än att hon tycker att jag rider Fanny bra.
Det känns skönt att få beröm när jag rider då jag har svårt att tro på att jag kan och jag sittter allt för ofta och tvivlar på mig själv som ryttare.
Det är klart att man rider vissa hästar bättre än andra men jag måste jobba med mitt självförtoende lite mer och tro mer på mig själv.
 
Det är också jag som har hjälpt Julia lite med designen och om ni är intresserade av en header så kan ni mejla mig: [email protected] eller lämna en kommentar på min blogg http://zata.blogg.se
Så kan jag fixa det åt er :)
 
Ha det så jätte bra så kanske vi hörs någon mer gång! :)
Kram Tova ♥
 

RSS 2.0