Prinsen kan han!




Tips- har du en seg häst eller ponny?

Vimsa har ganska lite egen motor eller vad man ska säga. Jag har nu kommit på ett knep för att få igång honom, på honom fungerar detta utmärkt. Jag får jobba lite mer men han får egen motor. Då, till saken.
 
Jag gör så att när jag börjar rida ett ridpass skrittar jag på långa tyglar. Kortar sedan upp tyglarna men ser till att han fortsätter trampa på precis som innan i den fria skritten. Jag jobbar honom först bara med att han just ska trampa precis lika bra som i fria skritten, han ska inte få bromsa in när jag tar tyglarna. Jag börjar mjuka upp honom lite genom skänkelvikningar, på alla möjliga linjer. Diagonalt, på långsidan även lite på volt ibland. Jobbar även lite öppnor och slutor och jobbar på att han ska trampa ordentligt, absolut inte sega ihop. När jag börjar trava så länger jag ned tyglarna igen. Jobbar hon väldigt låg form och kräver att han ska bära sig ordentligt, själv.Brukar även kunna rida lätt när jag står upp två gånger och sitter en gång, vilket gör att han får hålla balansen själv. Sen kortar jag upp honom även här. Jobbar skänkelvikningar, små volter, ökningar osv. När jag sen går över till galoppen lägger jag honom även här i en låg form. Ibland rider jag lätt i galoppen, vilket innebär att han får balansera sig själv. Sen är han uppvärmd och jag kan börja rida ordentligt. Han har då fått ordentligt med bjudning själv.
 
Funkar jätte bra på Vimsa i alla fall!
 
 

Godmorgon!





Kungen gick in super fort idag så nu får han lite extra mat medans mamma går och mockar åt honom! 
Godmorgon! ❤

Vore inte helt fel...

Klicka på länken längst ned i inlägget för bilder!
"Mindre än 40 minuters bilresa från Ohio State University och Port Columbus Internationella flygplats i USA ligger denna gigantiska hästgård. Den består av två stallbyggnader med totalt 70 boxar. Dock finns det inget boningshus, men så länge hästarna bor som kungar kanske något av sovrummen för tvåbenta duger som hem?!

I det stora stallet finns det 46 boxar, alla med automatiskt vattensystem så att man slipper bära vattenhinkar till hästarna. Det finns även 46 skåp för sadlar, ett till respektive box. I stora stallet finns det även fyra spolspiltor, två solarium, sadelkammare, privat kontor samt sex allmänna toaletter varav två har dusch och skåp för förvaring av värdesaker.

Det finns även en lounge med kök, två balkonger med utsikt över ridhuset samt en läktare med sittplats för 404 åskådare (också denna självklart med god översikt av ridhuset).
I stora stallet finns det även fyra privata sovrum, alla med egen dusch/toalett.
I den andra stallbyggnanden finns det 24 boxplatser, också här med numrerade tillhörande skåp. I anslutning till stallet finns även ett mindre ridhus.
Gården har som sagt inget bostadshus utan är nog tänkt som en ren träningsanläggning och blir din till ett pris av 1.500.000 amerikanska dollar (ca 9 756 750 kr).

http://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/dromanlaggning-i-ohio.htm

Planerna för dagen

God morgon!
Idag är planerna att plugga lite på förmiddagen, även blogga lite, skriva lite tidsinställda. När mamma och pappa kommer hem så åker jag och mamma till stallet och fixar Vimsa, han ska joggas i ridhuset, pysslas om och alla saker ska fixas inför tävlingen imorgon. Vi får se vad dagen har att erbjuda!
 
 

Hoppträning 13 Februari

Var
 
 
nog bästa hoppträningen jag gjort för Haking. Han var extremt ärlig på hinder och bjöd verkligen. Inte ett stopp, trots ganska stora hinder mot slutet, samt titt-hinder. SUPER KUL var det!
 
Sista banan såg ut ungefär såhär:
(Bara för att jag är så bra på att rita i paint....  hahah)
Massa uppvärmningsbommar som jag inte orkade rita ut. Tänkte beskriva hur banan gick till.
 
Hinder 1, ett räcke med röd-vit-blå bommar, ungefär 90 cm, Tvär vänstersvänt till en stor och bred (ca95-1m)oxer med mur siluett under. Hinder 3, linje från 2. bred oxer med vågplank och bommar. Svår linje tyckte jag då man var tvungen att komma hyfsat rakt för att få ett bra språng. Hinder 4, en vanlig grind, typ 95 cm. På linje med 5 galoppsprång till 5an, också en stor Strömsholms-grind, tror jag att man brukar kalla dem? som låg på 95. 5 galoppsprång igen till 6an också en grind, med massa hål i... den också på 95 typ. Skarp höger sväng till 7an, här var det svårt att få med sig bogen ordentligt... ytterligare en linje till 8an.
 
Är kanon nöjd med kungen!
 

Ridpassen tisdag & onsdag

Dessa pass såg hyfsat lika ut. Ridhuset var upptaget så fick bli jobb på ute banan. Han var rätt duktig båda dagarna faktiskt. Jobbade mycket med skänkelvikningar på långa spår/sträckor. Längs hela långsidorna och på diagonalen. Han var riktigt svettig båda dagarna och jobbade rätt bra. Mycket övergångar mellan gångarterna samt i gångarterna. Har inte så mycket mer att säga om dem här passen. Duktig ponny -skrutt!

Han var inte på foto humör idag...
 

Dagen

Idag har jag gått i skolan (nähä, gjorde du?) sen åkte jag direkt till kungen för att pyssla om honom. Han fick en välförtjänt vilo-dag idag. Imorgon är tanken att jag ska jogga i ridhuset eller rida ut. På söndag är det tävling igen :) Lilla O (Och Alva) ska också tävla på Stäket,, där jag ska tävla. Så då får jag träffa prinsessan igen <3
Inlägg om ridpassen de senaste dagarna kommer snart, samt tidsinställda för veckan!
 

Mycket att göra-lite tid = dålig uppdatering

Som sagt, har mycket att göra och lite tid, vilket innebär att bloggen får lida. Ska försöka skriva dels om ridpasset idag och även igår. Har ett åsiktsinlägg på g också... 

Imorgon är det träning. Om hästen går in i transporten vill säga... Det löser sig nog, hoppas jag. Åker iallafall direkt efter skolan och blir även kass uppdatering imorgon också om jag känner mig själv rätt. Kan kanske om jag hinner och kommer ihåg skriva på någon rast, men det kan jag inte lova. Nu ska jag sova ❤ 



Mycket att göra-lite tid = dålig uppdatering

Som sagt, har mycket att göra och lite tid, vilket innebär att bloggen får lida. Ska försöka skriva dels om ridpasset idag och även igår. Har ett åsiktsinlägg på g också... 

Imorgon är det träning. Om hästen går in i transporten vill säga... Det löser sig nog, hoppas jag. Åker iallafall direkt efter skolan och blir även kass uppdatering imorgon också om jag känner mig själv rätt. Kan kanske om jag hinner och kommer ihåg skriva på någon rast, men det kan jag inte lova. Nu ska jag sova ❤ 



Alltid på språng

Påväg till stallet nu, ett pass i ridhuset är tanken, får se om det håller... Kan vara körning också... Isåfall hoppas jag på hyfsat underlag på utebanan. Är förresten på väg för att hämta min kameraaaaa!!! Hörs lite senare.


Lag 2014

Idag fick jag reda på att jag förmodligen ska rida div III Lag för Vallentuna Ridklubb. Just nu har vi endast 4 ryttare... Blir det flera kommer en uttagning ske. Som det ser ut nu blir vi; Jag, Hedda, Moa och Ippa. Jag, Hedda och Moa red tillsammans förra året, dock inte samma omgång. Ippa var med och tränade förra året innan laget drog igång. Första omgången går i Vällingby 18/4.

Blir nog bra, värsta guld-laget. Nu kör vi!


Hemma...

Har varit hemma idag, min kropp funkar inte riktigt som jag vill just nu... Måste kunna hoppa på torsdag då tanken är tävling i helgen, hoppning igen för dressyrtönten! :)
 
Meningslöst inlägg... Har lite spännande saker jag "släpper" här senare. Mamma är hos Vimsa idag!

This or that

 
 
Hoppning/Dressyr - Förespråkar nog dressyr men hoppning är sjukt kul det också!
Pullargrimma/Vanlig nosgrimma
Bett/Hackamore
GPA/Whitaker
Kingsland/Schockemöhle
Häst/Ponny
Pigg häst / mindre framåt häst
Halvblod / fullblod
Uteritt/Träning - Sjukt mysigt med uteritt vissa dagar också!
Glass/tårta
Nellie Berntsson/Dressyrmupparna 
Fota/Fotad - Beror i och för sig på...
Dressyr/Uteritt
Kaffe/Varm choklad
Skvallerblogg/”Vanlig blogg” - Beror helt på just vilken blogg det är.
Hästblogg/modeblogg 
Blogg/facebook 
Jul/Nyår
Schabrak/Vojlock 
Litet stall/Stort stall - Beror helt på människorna och djuren =)

Ja ni...

Det här har ju inte gått så vidare värst bra de senaste dagarna. Har kan man säga haft rätt fullt upp och har varit och är fortfarande rejält sliten...
 
Där uppdateringen dog, typ onsdag/torsdag, tyckte min kropp det var bra med en råförkylning och feber, härligt.
Hade sedan feber onsdag-lördag är feber fri idag mår dock skit. Så förra veckan var en riktig skit-vecka. I vilket fall, pallrade mig till skolan alla dagar, känner verkligen att man inte kan vara borta ens en dag. De allra flesta är stressade över gymnasievalet (inklusive jag själv) men lärarna tar ingen hänsyn utan trycker på oss ännu mera och bara pressar på oss mer och mer.
 
Onsdag:
Frös mig genom skolan för att sedan åka till naprapaten igen. Behöver inte komma dit igen om jag inte börjar känna av det igen. Ringde till Hannah på vägen hem för att kolla om jag kunde vara med och hoppa. Det kunde jag så hoppade alltså på kvällen, Vimsa gick rätt bra tycker jag. Hoppade några super fina språng på slutet, ett så att han nästan höll på att hoppa mig ur sadeln. Han skötte sig fint i alla fall med en febrig hösäck på ryggen ;)
Sen var det bar hem och äta, duscha och sova.
 
Torsdag:
Morfar åkte till Vimsa och fixade honom. Jag var hemma och pluggade lite och hade äckligt matteprov på dagen som inte alls gick särskilt bra. Kom hem och dog i min säng och försökte ladda upp krafterna.
 
Fredag:
Prova på dag på Jälla naturbruks gymnasium. Spännande dag med massa nya intryck osv. Prov red även. Fick rida en liten häst som var extremt känslig samtidigt som hon var het. Lite klurig om jag får säga det, man var tvungen att verkligen rida henne in i handen samtidigt som hon var känslig, svårt läge. Jaja, fick till det rätt bra på slutet så är nöjd. Har ärligt sjuk gymnasieångest ...Vimsa vilade och vi åt middag hemma hos ett några kompisar.
Cortina som jag red på Jälla.
 
Lördag: Igår var det lördag (no shit). Hela familjen utom pappa klippte oss hemma hos Nicke och Hannah. Hannahs syster är nämligen frisör. Jag klippte mig i alla fall typ en decimeter så nu känns håret kort... Ni kan få en före-efterbild sen när Linnea skickat över bilderna från förra helgen. Jag och pappa åkte och fixade Vimsa och han fick vila även då. Sedan åkte jag med mormor till melodifestivalen för utvecklingsstörda. För att sedan hasta vidare hem till Cornelia som hade "19-års kalas" eller vad man ska kalla det.
 
Idag:
Idag fick jag sovmorgon och åkte sedan för att rida lite på kungen. Red i ridhuset och lullade lite. Han var inte speciellt duktig, rätt oriden. Kan inte kräva någonting av honom med tanke på lilla vilan han fick heller så.. Sen har jag pluggat. Det är typ det jag hunnit med idag. Imorgon ska Vimsa gå lite lugnt förmodligen i ridhuset och på tisdag ska han ridas igenom ordentligt. Ska försöka skriva några tidsinställda nu!
Förresten Vann prinsessan i helgen, grattis Alva! Saknar henne så sjukt mycket vissa dagar...
 
 
 

Linsa Vimsalabim 37-0065

För er som inte vet vem Vimsa är så kommer det en "presentation" här.
 
Min ponny heter Linsa Vimsalabim, han är en godkänd Welsh Cob hingst född år 2008.
Jag har haft honom sen den 31 Maj 2013.
Innan han kom till mig har han haft relativt många ägare. Har aldrig "hunnit finna sig helt tillrätta". Hos mig hoppas jag att han ska få stanna länge!
Vimsa är en svart skönhet med vita tecken på alla ben, samt en snopp och en stjärn i ansiktet.
E:  Pentyparc Shonnyn Du  (C)
eu: Glenmead Virginia  (C)
Ue: Ceibach Bonheddwr (C)
 
Vimsa som han kallas är en super go ponny med ett kanon psyke. Han gör för det mesta alltid sitt bästa och försöker i allt han gör. Han är lugn och trygg i sig själv och blir inte rädd för särskilt mycket.
Att rida är han cool, rätt mycket att rida, inte helt lätt alla gånger, när man vet vilka knappar man ska trycka på är han helt underbar!
 

Mina gymnasie tankar

 Häromdagen fick alla 98-or hem koden till gymnasieantagningen. 
16e februari ska ansökningarna vara inne, vilket är väldigt snart.
Det har och är sjukligt svårt att välja. Ska man välja häst-gymasium? Ska man bo på internat? Ta med egen häst? Gå idrotts gymnasium? Gå ett helt vanligt gymnasium? 
Tankarna har och är fortfarande sjukligt många. Har fortfarande inte bestämt mig helt. Har pendlat mellan alla dem här. 
Just för stunden lutar det att gå TEG (Täby Enskilda Gymnasium), ett helt "vanligt" gymnasium som jag uppfattar som ganska nytänkande. Vilket min SYO inte trodde skulle vara något problem att ta ledigt på "meeting-dagar" osv. 
Med tanke på att jag har egen häst, tror jag att det blir tufft att gå ett djurgymnasium med profil häst då man fortfarande "har kvar" sin egen när man kommer hem. 
Att ta in på internat har aldrig varit riktigt aktuellt, vill inte flytta, samtidigt som jag ju tävlar här. Och vill göra det med mamma. 
Sjukt svårt val, det känns som om att man väljer hela sin framtid. 
 
Vad är era gymnasietankar? 
 
(I efterhand som jag skrivit detta inlägg har jag även börjat titta på Jäll Gymnasium i Uppsala och skulle i så fall pendla härifrån dit, då man inte får ha hingst på anläggningen. Ska förmodligen på prova-på dag redan fredag 7 februari.)

Vimas veckoplanering V.6

Måndag: Mamma rider i ridhuset.
 
Tisdag: Jag rider dressyr i ridhuset.
 
Onsdag: Helst ut men kanske ridhuset.
 
Torsdag: Ingen hoppträning tyvärr. Oklart vad vimsa hittar på.
 
Fredag: Förmodligen vila, beror lite på.
 
Lördag: Kanske lite hoppning?
 
Söndag: Ridhuset, jogging.
 
Som ni ser, ganska oklar vecka. har som sagt sjukt med plugg samt lite annan stress just nu.

Bad update, again...

 
 
jaja, gårdagen bestod helt och hållet av plugg... Mamma var och fixade Vimsa och red i ridhuset. Han ska ah varit Super duktig! Kul, Kul. I vilket fall så blir uppdateringen inte så bra nu då jag har massa annat att tänka på, har en jätte stressig dag i skolan, samt gymnasieval som ska vara inne om 2 veckor (!!). Så med andra ord känner jag mig lite stressad, därav dålig uppdatering. Men det får ni stå ut med.
 
Idag är planen att jag åker (tillsammans med mamma förmodligen) till stallet när pappa kommit hem, dressyr i ridhuset står på schemat. Blev super taggad på att rida dressyr när han var så fin igår enligt mamma! Ska se om jag hinner skriva några mer tidsinställda idag, en har ett om dagen fram tills på fredag.
 
 

Hittat en ny

"Favvo-blogg".
Nämligen Lina Dolks blogg.
http://liinadolk.blogg.se/
Många vet säkert redan vem det är så, har läst hennes blogg ett tag och tycker att hon har en super bra blogg, en stor inspirations källa. Har man dålig motivation osv, blir man nästan alltid taggad av att gå in på hennes blogg.
 
 
 

Tränare 2014

 I hoppningen så är tanken att jag ska fortsätta träna för Haking. Känns jätte bra, och tror att jag kommer trivas kanon bra.
I dressyren har vi lite nya planer. Dock lite "halv-hemligt", kommer att komma upp i början av typ Mars tror jag.
Då blir det hela klart, och henne ska jag förhoppningsvis trivas med. :)
 

Tidsinställda

Finns nu ända tills på torsdag, har även fler inlägg jag kan skriva och publicera senare. Idag är jag sjukt trött, får se vad Vimsa får hitta på idag. 
Dagens boost


Är med och tävlar hos

http://www.ponnysanning.se
Om ett smyckes sett från ryttarsmycken.se,
samt mitt "favorit" smycke! :) 



Tävling Lurbo Ridklubb 2 Februari 2014

För det fösta ska ni veta att jag är sjukt nöjd!
Vimsa skötte sig riktigt bra, han hoppade super bra och hade bra framåtbjudning och minimalt stökig. Ni som följer mig på instagram vet redan resultatet, men för er som inte gör det. Hade en kanon runda med ett skit stopp som jag helt och hållet tar på mig själv. Han hoppade  alla hinder fram till sexan klockrent. Innan sexan tappade jag ridningen lite och tänkte på andra saker, men schysst som han är så hoppar han snällt ändå, mot sjuan red jag inte över huvudtaget, och det var ett lite tittigt hinder. Så där tog det stopp. Tog om och han fortsätter hoppa de två sista hindrena kanon! Duktiga Vimsa! Dock var han rätt jobbig att lasta både på dit vägen och på hemvägen. Det var nog det längsta vi stått på länge. Jaja, han gick in tillslut. Som sammanfattning. Jag är suuuuper nöjd, verkligen.
 
 

Alldelles strax

Kommer en utvärdering från tävlingen samt lite annat, ska bara skirva klart idrotts uppgiften. Håll utkik!

Torsdag, Fredag & Lördag

 
 
Nej men hej på er, nu har jag tagit tag i datorn och ska försöka mig på att skriva lite.
 
Torsdag:
Hoppträningen gick väl sådär. Han hoppade allt utom vattenmattan klockrent. Han hoppade vattenmattan från början och sen i banan fick han någon knäpp i huvudet eller nått, jag flög av, men lyckades hålla kvar i hästen och så var det bara upp och på't igen. Kan ju säga att vi människor vann kriget mot hästen i alla fall. Avslutade banan där och sket i resten av hindren, då det eventuellt hade inträffat ett nytt krig då.
Så här i efterhand är jag ändå rätt nöjd med honom, allt utom vattenmattan hoppade han klockrent.
 
Fredag:
Vimsa vilade, morfar fixade honom. Jag själv åkte hem till Linnea och sov kvar där. Super mys, vi tog det bara lugnt och chillade :)
 
Lördag:
Idag vaknade jag som sagt hemma hos Linnea ❤
Vi tog det lugnt, vaknade tidigt och gick sen ut och fotade lite. Åkte direkt till Vimsa hemifrån henne, bestämde mig för att prova hoppa några språng med tanke på att jag är anmäld till tävling imorgon. Mamma var med och byggde, jätte snäll, tack!
Hon byggde i alla fall ut ett hinder som hag började hoppa som ett kryss två gånger och sedan även som en räcke, han rev första gången, eller snarare lyfte inte på benen, han hoppade jätte bra andra gången. Hon la sedan upp det till en oxer, utan mark bom. Under hindret ställde hon en typ svamp och en blomma, det var cool-lugnt och an var riktigt duktig. Bestämde mig för att starta imorgon ändå. Blir nog roligt. Taggad nu faktiskt!
Blir en LD, Clear round. Startar sist. (Lurbo Ridklubb)
 

RSS 2.0