Veckoplaneringen v. 14

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyrpass antingen på banan eller i ridhuset.
Onsdag: Förmodligen hoppträning
Torsdag: Dressyr
Fredag: Skritta ut
Lördag: Jogging
Söndag: Hopptävling
 
 

Dag 6 - Något annorlunda med min häst

Jaa ni... Han är lite annorlunda bland annat så äter han banan.
Sen äter han djungelvrål.
Sist men inte minst äter han amerikanska bröd-kringlor...
 
 
 
 

Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda

Oj, vad finns inte? Hahah, är väl inte så intressant eller? Jag har väl allt möjligt. Sulle jag sammanfatta det utan att ha den framför mig skulle jag nog säga typ så här:
*Typ 111 hovkratsar (och ändå hittar jag dem aldrig)
*2 rotborstar
*2 ryktborstar
*ryktskrapa
*dammborste
(sen typ massa andra borstar som jag inte ens vet vad det är)
*fibersvamp
*sax
*liniment
*snoddar
 
Har säkert glömt någonting. Men men, jag kan filma den någon dag om ni vill?
 
 
 
Detta inlägg skulle kommit upp igår men datorn kunde tydligen inte publicera det... Grrr
 

Ridpasset igår!

Red på utebanan och mamma fotade! Det gick rätt bra mot slutet! Som sagt så fotade mamma och ni får bilder :) 
Han gjorde nog en av sina bästa travökningar, super kul! Han börjar fatta vad det går ut på nu! 



Torsholma cup - omgång II

Sorry, detta inlägg borde kommit igår... Men vi hade gäster hela kvällen. Så det kommer nu.

Jag fick iallafall lite bråttom vilket resulterade i ganska kort framridning. Väl på framridningen var det lite kaos då dem allra flesta som tävlar Torsholma cup inte är vana att vara ute på tävlingar. Men det gick bra. 
Väl inne i collectingring segade han ihop lite och jag var tvungen att få igång bakbenen på honom igen, genom att göra halt-fatta galopp- halt- galopp osv. 

Det som var roligast igår var att när jag red in på banan, innan jag fått startsignal så red jag rätt upp, och han taggade till super mycket! Jätte kul. Medans jag väntade på startsignal red jag lite mellangångarter. 

Själva programmet gick väl lite både bra och dåligt. Jag var inte nöjd direkt när jag kom ut, men sen blev jag nöjd ändå på slutet. Han var rätt seg vissa rörelser och visade knappt någon skillnad i mellangångarterna. Men men, han var rätt duktig ändå :) 
Ritten slutade på 65, nånting% och vinst! :)



Torsholma Cup 29e Mars


Red på drygt 65 % och är hyfsat nöjd! 

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

Jag har så många bilder jag tycker om men här kommer några! 





Godmorgon

Godmorgon sunshines! 
Klockan är 06.25 och jag har precis gått upp. Nu väntas tävlingsfix och frukost. Sen åker jag och mamma till Torsholma för att knoppa Vimsa (önska mig lycka till). Sen rider jag runt kvart i tio. Ni får mer update senare! 



Tävling




Dålig dag idag

Riktigt värdelös dag i skolan idag. Åkte till Vimsa direkt, tog av honom täckena så han fick vara naken tills han skulle in. Han fick vila idag iallafall då Filip hade träning kom vi på så vi fick lite bråttom hem. Morfar lovade att åka och borsta på honom när han hade kommit in igen så att han skulle kunna vara ute så långt som möjligt! 


Första meetinget anmält

I lördags var det dags att anmäla till årets första meeting! Det ligger 9-11 Maj på Årsta Runstens anläggning, dock är det Stora Wäsby fältrittklubb som anordnar det. Kommer att bli super kul tror jag! Min helg kommer att se ut så här: 
Fredag: Här rider jag LA för ungponny
Lördag: LB:1
Söndag: LB:1 

LA:1 debuten kommer att ske under gripens ponnymeeting! 



Dag 3 – Min största rädsla inom hästsport

Jag har två saker jag är "rädd" för inom ridsporten. Det ena är att jag ska skada mig så att jag inte kan rida igen. Den andra är om Vimsa skulle skada sig allvarligt. Hemska tanke, usch! 



Vad händer resten av veckan?

Jo tanken för resten av veckan är: 
Imorgon, Fredag: Lite jogg på utebanan, känner lite grann på honom.
Lördag: Torsholma Cup, ska rida en LB:1. Så blir väl typ som staket träning hemma. 
Söndag: Beror lite på hur han känts på lördagen men förmodligen dressyr, eller lite longering med mig på ryggen som gör balans övningar. Haha, ett ganska light pass i vilket fall. 



Vilken underbar häst!

Han skötte sig underbart på träningen idag. Super duktig, inte ett stopp. Han bara flöt på och var super duktig. Han är underbar min fina ponny! Känns som att en polett har trillat ned för oss tillsammans nu. Känns såååå kul! Har tyvärr ingen film... Men men. Han är underbar min kung. 



Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Oj, det bästa med Vimsa är att han är rolig att rida varje dag. Är man på halvdåligt humör när man kommer till stallet är man ändå glad när man åker därifrån. Han är verkligen världens bästa.
 

Dag 1 - Presentera mig och min häst

Vi börjar med mig då:
Jag heter Julia Lindblad, är född den 28e september 1998. Jag har ridit sedan jag var ungefär 3 år. Jag har ridit både på ridskola och haft egen häst. Skulle jag beskriva mig själv skulle jag säga att jag är målmedveten, perfektionist, väldigt envis och snäll. 
Jag är blek som ett spöke men ni får överleva med det. 

Linsa Vimsalabim: Min ponny Vimsa är född 2008 och är alltså 6 år i år (2014). Han är en svart, godkännd welsh cob hingst och han än så länge en avkomma. Jag har haft Vimsa sen den 31/5-2013. Innan han kom till mig har han inte gjort särskilt mycket, han kunde endast grunderna och i år är ett delmål vi har att starta LA på godkända procent. Än så länge har vi bara startat några få tävlingar med riktigt bra resultat, 3 placeringar av 5 möjliga, lokalt. Vi har även varit ute och hoppat lite med riktigt bra LD rundor i bagaget, dock bara en nolla. I år ska vi om vi hinner, starta några LC i hoppning. 
Våran huvudsakliga satsning i år kommer att ligga på dressyren och vi kommer att ta hoppningen på sidan om. 

Vår senaste start, första för säsongen slutade med vinst! 

Senare

Första dags grejen kommer upp senare, när jag är på väg hem! 


15 days

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Vi börjar redan idag om några minuter kommer det första inlägget.

 

 

 

 

 

 

 

 


En herrans massa nationella

Som rubriken lyder har vi sjukt mycket nationella, dessutom har våran matte/no lärare givit oss super stora inlämningar. Inte kul alls, men man får ju försöka överleva ändå...
Idag red jag Vimsa i ridhuset, med bommar. Super kul var det. Ska försöka göra det ungefär en gång i veckan nu för att dels stärka honom och sen utveckla hans elasticitet både i traven och galoppen. Vi la även ut vattenmattan som han varit lite rädd för innan. Gick kanon bra! Det finns två filmer på ett litet språng vi gjorde i slutet... Vill ni se?
Är i alla fall väldigt nöjd med passet. Han var riktigt duktig och kämpade på bra! :) Duktig ponny!

Motivationen på topp

Nu känns det som att jag fått tillbaka motivationen, har faktiskt saknat att blogga lite :) Mycket har hänt sedan sist, tänker dock inte predika o det då det är sååå tråkigt att läsa. Kan berätta att det var tävling i fredags, bästa bästa Vimsa levererade en vinst på årets första start! Underbar känsla. Hade hela hejarklacken där, mamma, mormor, morfar, farfar och Isa. Super kul! Har en timme på mig att skriva lite inlägg innan ryttareliten börjar, då bänkas det självklart framför tvn. Skriver lite tidsinställda och fixar nu och försöker verkligen att hålla igång denna gång.
 
 

Frågor

Vad är dina favoritsaker i stallet (till hästen)?
Oj, svår fråga! Hmm, gillar dels denna:
Sen gillar jag denna:
 
Har nog inga egentliga favvo-saker. Ska tänka på det tills vidare.
 
Vad är din åsikt om natural horsemanship?
Tycker inget speciellt om det om jag ska vara ärligt. Tycker att det verkar som ett bra sätt att stärka bandet mellan sig och sin häst. Är inte insatt men ät något jag skulle kunna tänka mig att prova, fast i lightversion. Jag tycker att många (drar inte alla över en kant) NH-människor har konstigt tänk, kommer att komma ett inlägg om det senare. Alla täckes diskussioner, nosgrimmor, bett osv. Ja ni förstår vad jag menar. Som sagt det kommer ett separat inlägg om det snart.
Har du något favoritprogram att rida?
Inte är det LC:2 i alla fall. Usch och fy. Det är ologiskt med massa avbrott där hästarna ska lära sig öka och konstiga linjer. Har ju inte ridit så många program men gillar LA för ungponny rätt mycket faktiskt. "Mitt" program för året :)
Hur länge har du haft Vimsa?
9 månader och 9 dagar idag! :)

Vad har du för träningsplaner framöver med honom?
Oj, träningsplaner. Tränaren jag ska rida för är bortrest men kommer hem i slutet på mars. Det kommer att vara hemligt tills att hon kommer tillbaka. Så det återstår att se tills hon kommer hem.
 
Åh, vilken häst! Vad är det för ras? Hur länge har du haft henne och vad har du för långsiktiga planer med henne? :)
Tack så mycket! Dock är han så mycket han det kan bli, han är nämligen hingst! ;) Men han är en Welsh Cob. Ärligt har jag inget "slutmål". Jag tar allt som det kommer. Svårt att säga när han är så pass ung också. Jag har haft honom i 9 månader och 9 dagar.
 
Vilken skola och vilket program tänker du välja till gymnasiet?
Hur gammal är vimsa?
Det vet jag inte än! :/
Han är 6 i år, född 2008! :)
 

Dagen

Min dag har bestått av ett besök i Täby Centrum, sen stallet! Vaknade vid 9 och vi åkte till Täby vid halv 11 typ. Tvingade med mig pappa, Filip och Anton eftersom att jag behövde köpa nya jeans. Sagt och gjort. Fick med mig tre par jeans hem, ett par vita som jag velat ha sen i September, ett par ljust rosa och ett par jeans färgade. Fick även med mig lite underkläder jag behövde! Sen åt vi på Vapiano och åt sen en vända till stadium där Filip skulle köpa en ny boll.
 
Mamma åkte och lämnade mig i stallet medans hon och Anton var på funky kidz, Jag mockade och fixade alla "markservice" först så han skulle få vara ute i hagen så länge som möjligt. Gav honom sitt racer-foder, tvättade krubba, vattenkopp, saltsten, mockade, fixade höpåsar osv. När jag tog in honom borstade jag och pysslade ett tag. Har tyvärr inga bilder från dagen men hade vinröda lindor, vitt schabrak med vinröd kant, jag själv var helt svart.
 
Valde att prova rida på åkern, frånbörjan var han super spänd, väldigt öppen i formen och jätte pigg! Bestämde mig för att ändå försöka jobba honom där, plan B var att gå till utebanan. Försökte jobba traven först, lite ökningar och skänkelvikningar men gav upp med det rätt fort och fattade galopp, herregud vilken underbar känsla. Helt underbar var han. Bar sig super bra och var med på noter. Passet gick åt till att jobba massor med övergångar i olika former. Mycket mellangalopp och enkla byten. I bytena var han jätte lyhörd saktade av super bra många gånger och väntade oftast på mig in i den nya galoppen. Gjorde även lite halter från galoppen bara för att prova och några blev riktigt bra!
 
Efter pysslade jag om alla saker, masserade kungen och ryktade honom! Det var han väl värd idag!
Det ända jag kan säga är: Tack Caroline!! För världens bästa ponny!
 Stäketryttarnas HSF - LD 80 cm (eller 120 om ni frågar Vimsa)

Nu är jag på g igen!

Ska till stallet nu men ska verkligen fixa lite här när jag kommer hem! Har haft mycket och tänka på osv, mycket i skolan. Som sagt är på g igen! Skriver när jag kommer hem! :)

RSS 2.0