Träningen

Hejsan! Dåligt uppdaterat idag... :/.
Har ju tränat hoppning på Vimsa idag! Gick kanon bra :) duktiga pojken!! Men Hedda fotade ju, så bilder kommer förhoppningsvis i morgon här på bloggen!

Orkar inte skriva mer nu. Mer ordentliga inlägg kommer imorgon.


Dagens planer

Godmorgon!
Idag ska jag hopp träna med Vimsa för Hannah! Ska bli jätte kul, Adam ska även vara med på Kiwi. Och eftersom Hedda bara ska kolla på så ska hon fota oss, så vi får lite fina bilder hit sen! Tummen upp för det!

Vi hörs senare!


Min rid historia

Nu kommer det första önskeinlägget, min rid historia.
Ja, var ska jag börja någonstans?
Jag har alltid haft hästar omkring mig, med en mamma som tävlat dressyr på elit nivå var det kanske ganska självklart redan från början. Mamma har haft tre egna hästar sin ponny Clever Pepper And Salt "Peppar", Fabian Bom "Fabian" och Calista. Som sagt, innan jag föddes tävlade min mamma på elit nivå med sin häst Fabian. Fabian var vad i alla fall jag fått beskrivet för mig bland det snällaste man kunde stöta på. Dock han jag själv aldrig träffa honom då mamma sålde honom år 1997 (tror jag det var). Fabian var en mörk grann gentleman alltså!
 
Jag hittar ingen bild på Fabian men ska se till att rota fram någon sen.
 
När jag var ca 4 år började jag på ridskola. Jag började på Ramsta som det då hette och låg någonstans i Brottby tror jag. Nu heter samma ridskola Hagbylund och ligger vid trafikplats Hagbylund, Hagby tippen vet många var den ligger. typ där. På Hagbylund red jag i kanske 1,5- 2 år, har ingen riktig koll på det. När jag då blivit lite äldre och var tillräckligt gammal för att börja, ställde jag mig i kö till Djursholms Ridskola där jag red från 2006? till 2012. Vad som hände på Ramsta mer än så finns det ingen andledning till att ta upp här.
Detta är tre ponnysar som jag kommer ihåg från när jag red på Ramsta som idag än jobbar kvar på Hagbylund. Filue, Putte & Ernst
 

Nu får jag inte glömma Calista.
 
Henne köpte mamma hon var 6 år tror jag (också född 1998). Calista var ett stort fuxfärgat halvblods sto med ett hjärta av guld. En lite klumpig tjej som älskade uppmärksamhet!
 
Från första början stod Calista på Sjöberg tror jag. På Sjöberg fanns även MINA drömmars ponny, Molstabergs Lilla O. Hon stod i ett eget litet stall med hennes ägares andra hästar (tror dem hade någon mer ponny också?). Jag vet hur jag var nere i deras lilla stall och iakttog Jonathan som red henne då och lämnade honom aldrig i fred, haha! Under hur lång tid mamma stod på Sjöberg kommer jag inte ihåg (2005?) Sen var det år 2006 som jag fick rida prinsessan för första gången, jag ramlade av kommer jag ihåg, jag skumpade av i traven.. ;) Vi bestämde oss för att ta henne som foder häst. När vi flyttade dit vi bor nu så hittade vi ett stall 1 min med bil härifrån, Uthamra Gård. Medans vi fixade i ordning där så stod Lilla O och Calista på Lilla Lundby ett tag. Sedan flyttade vi hem hästarna och har haft dem där till för 2 månader sen kanske, vad som hände kommer jag till lite senare.

När vi började fundera på att lämna Ramsta ställde jag mig i kö till Djursholms Ridskola där jag sen började rida och har ridit där ända tills ett år sedan 2012 alltså. Där red jag i alla möjliga grupper till sist red jag även 2 dagar i veckan en vanlig grupp och en hoppgrupp. På Djursholm tävlade jag även en del på olika ponnysar och har massa med fina rosetter därifrån både i dressyr och hoppning. Även på Lilla O ett par gånger.
 
 
 
 
Under tiden jag red på ridskolan köpte vi en shettis som sällskap till Lilla O och Calista. En shettis som heter Linhagens Ura. Hon är en liten bestämd dam född år 2002. Svart liten och otroligt söt. :)
 
För ett år sedan hämtade vi hem Fever åt mig. Ponnyn jag hade haft på ridläger i 4 år. Han är en brun herre född år 1999. Han var otroligt snäll och lätt hanterlig. Med honom debuterade jag ute på dressyr banorna lokalt.
Hoppa tyckte han inte var så kul, därför blev det inga tävlingar i hoppning. Däremot tränade vi hoppning regelbundet, vilket gick ganska bra! Fever hade vi från augusti till maj tror jag det var! Under den tiden hann vi gör mycket kul tillsammans. Han stod i stallet hemma tillsammans med Calista, Lilla O och Lura.
 
När det började bli dags att lämna tillbaka Fever var det som att nu måste det hända något, jag hade fått prova på att vara tävlingsryttare ett år och trivdes bra med det och tyckte det var sjukt kul. Men vad skulle hända nu, utan Fever hade jag ingen att tävla på. Fever var nog aldrig i spel att köpa, då han inte är någon att satsa på. Vi började alltså förstå att vi var tvungna att ändra på något som varit så bra i ca 7 år. Vi började kolla på ny ponny men fick snabbt reda på att den svarta hingsten var till salu. Den fina hingsten som jag hade träffat en enda gång och blivit kär redan då. Jag var med Malin och Clara och kollade på Dosado (hennes ponny). Då hade Caroline precis köpt Vimsa och nu ett år senare var han till salu igen. Vi åkte till Värmland för att provrida och det tog inte många minuter innan jag bestämt mig. Här emellan så åkte min fina prinsessa ifrån mig. Det var bland det jobbigaste som någonsin har hänt och jag kan inte låta bli att fälla en tår när jag skriver det här för att jag saknar henne så otroligt mycket. Henne hade jag haft sen 2006 och behövde lämna henne ifrån mig efter sju år, min bästa kompis, som alltid fanns där när ingen annan gjorde det.
Efter att vi lämnat tillbaka Fever så hämtade vi Vimsa en och en halv vecka senare. Han står nu på Torsholma.
För ca 1 månad sedan avlivades Calista och Lura åkte till sina nya ägare. Det här är också något av det jobbigaste som hänt. Calista avlivades pga förändringar i sina strålben och kunde aldrig bli frisk igen. Lura är nu inkörd och trivs hos sin lilla flicka på 9 år.
 
Tanken med Vimsa är att han ska kunna bli min nya bästa kompis och att vi ska ut och tävla och båda tycka det är sjukt roligt.
 
God natt
 
 
 
Nu har jag inte läst igenom detta så är säkert stavfel osv. men har suttit med det här i flera timmar nu.
 
 
 

Önskeinägget

Nu ska jag sätta mig och skriva önskeinlägget på datorn så att håll ut!

Hejsan svejsan!

Idag kommer det efterlängtade önskar inlägget, två till och med kanske.

Vimsa har skött sig kanon bra dem senaste dagarna!
I måndags tränade jag för Anna och det gick jätte bra. Han var seg från början men han bättrade sig fort.
Anna provade att gå bakom med en långpisk och petade då på honom när han inte svarade på mina hjälper. Han MÅSTE svara när jag säger åt honom! Det funkar inte annars.

Igår var han kanon fin! Han hade bra framåt bjudning och jag kunde släppa mina ben och sa bara till honom när jag behövde. Jag red på fältet och galopperade lite när jag ridit klart, för hans kondis, den är inte så bra så den håller vi på att träna upp!

Idag kommer han få gå ut och ta det lugnt och ut och skritta tror jag det blir. Imorgon bli det hoppträning för Hannah, ska bli kanon kul!
Imorgon åker även Clara och Dosse till SM i Värmland. Jag önskar dem all lycka till som går!!!


Länge sen sist!

Hejsan. Länge sen sist...
Dåligt av mig. Men har kommit hem från konfirmations lägret nu iallafall och ska bättra bloggen.

Vimsa har fått en lite längre vila på typ 2 veckor nu. Han har gått 6 dagar efter det nu, så idag får han vila och så kör vi lite markarbete imorgon tror jag. Lite bommar och block kan han behöva. Nästa vecka ska jag hoppa någonting tror jag. Måste hoppa honom lite så jag lyckas komma runt en bana på tävling sen. Har ju anmält mig till en hopp tävling den 31... Ska bli spännande, man jag ska iallafall rida en ung ponny LD utan omhoppning, bara komma ut och hoppa på annan plats osv. Hoppas att Kungen håller sig i skinnet....

Tänkte att jag kan skriva ett av er Önskeinlägg nu. Så blir det lite fart här igen. Puss och Kram

"Prinsessan och hennes nya lyckliga lilla tjej, saknar henne något otroligt"


RSS 2.0